130530

Dagen började med en morgonpigg kille.
Som tur tog sambon honom och jag fick sova lite, sen var de dags för promenad med svägerskan (då passade sambon på att sova)
1h blev det idag, riktigt skönt väder att ta en promenad i, kanske lite för kvavt/varm ibland men ändå skönt.

Hade möte på banken kl 13 så innan dess tog vi en glass på torget :) Hur mysigt som helst.

Nu ikväll har vi varit hos svärisarna och ätit lite grillat vildsvin :) helt okej faktiskt, kanske lite torrt men annars gott. Inte haft så bra erfarenheter av de sedan innan så de var kul. Dock ganska dyrt kött.

Nu blir de till att sova, imorgon ska jag bjuda kompis på brunch här hemma. Bakat bröd, smoothie, fruktspett och amerikanska pannkakor står på menyn :)


130528 - Misslyckat

Skulle vara en bra hemmasambo och laga fin fin middag till mig och sambon.
Tyvärr blev de misslyckat.

Köttet blev torrt och jag fick spotta ut en tredjedel. Ingen kul kött att 'mixtra' med för de är sjukt dyrt (Ryggbiff) så nästa gång kör jag safe.

Tacka vet jag fläskfilé, färs och typ kassler :P
Det blir sällan fel.


130523

Haft en händelserik dag :)
Varit nere på Svensk fastighetsbyrå på fm, sen åkte jag till en mamma i föräldrar gruppen, sen träffade pappa sen träffade svärisarna.

Men iaf - hade en kanon dag hos M i mammagruppen, vi var 5 mammor + barn. Super skoj och väldigt mysigt. Visst är landet underbart :)

Imorgon ska vi ta de vääääldigt lugnt då vi varit ute och farit hela veckan. Tror V behöver en lugn stund, även jag! Är iofs lite sugen på att ge mig ut på promenad och även passa på att handla en jordgubbsplanta :)


130519 - modernisera

När inte 50 öre finns längre får man ändra sången :)


130518 - Esc 2013

Igår var de Eurovision som nog ingen kan ha missat.
Jag satt bänkad framför tvn såklart med min lilla pringels och Pepsi :)

Hade vara hört Sveriges bidrag så var skoj att höra alla andra länders. Gillade Nordens (förutom Finlands)

Något av de roligaste med Esc är såklart att följa händelsen på Twitter. Alla underbart roliga tweets. Många hackade på att Eric Saade sa Hashtag heeela tiden. Kan hålla med - han var i helt fel forum. Håll dig till att sjunga Eric!

Annars tyckte jag det var en toppen kväll, bra låtar, roliga mellannummer, Petra Mede skötte sig exemplariskt och Loreens nummer gav Gåshud!! (Varför skickade vi inte henne igen - hon är magisk!)


130517

Älskar mina skor!

Snygga, lätta och gå i och... Snygga!
Tvekade när jag skulle köpa dom för de kostade 299:- och de var enligt mig mycket men jisses vad jag är glad att jag köpte dom :)


130516

Ikväll ska jag ha home-party här hemma.
Så idag har jag möblerat om lite städat och bakat.
Ska bara bjuda på kaffe/te och kladdkaka.

En med ljus choklad och en med mörk choklad :)
Hoppas de kommer bli uppskattade.


130515 - receptet!!

I tidigare inlägg skrev jag receptet men när jag väl publicerat de kom bara bilden med. Så gick in och tog bort de inlägget men nu ser jag att de finns kvar?! Gaah!

Men nu kommer iaf receptet på Kinesisk kycklinggryta för 2-3 personer.

500g kycklingfilé
2 msk soja
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära (stor som en 5 krona typ)
1,5 paprika (tog en grön och en halv orange)
1 näve chashewnötter
2,5 dl hönsbuljong
2 msk tomatpure
2 tsk maizena
2 msk sweetchilisås

1. Dela kycklingen i bitar/strimlor. Lägg i en påse. Skala ingefäran och vitlöken och dela i små bitar. Lägg ner de i påsen tillsammans med sojan. Låt dra i 30min.

2. Dela paprikorna i önskad storlek.

3. Stek kycklingen (med marinaden så man får med allt de goda) när den börjar kännas färdig häll då på paprikorna och stek på allt.

4. Blanda ihop hönsbuljongen, tomatpuren och maizenan. Häll över kycklingen & grönsakerna. Släng över i nötterna.

5. Häll på sweetchili såsen och smaksätt med salt och peppar.

6. Klart!! Servera med ris och sallad.

Till nästa gång vi ska göra de:
- ha mer chashewnötter
- ha även i purjolök


130515 - recept på Kina Kyckling


130514

Idag trotsade vi vädret och gav oss ut på en promenad.
Var faktiskt väldigt skönt, lite kallt men skönt att komma ut.
Måste försöka få till en promenad imorgon också :)

Nu sover kiddo så ska börja på maten.
Idag blir de hel kyckling i ugn med stekt potatis och hemmagjord sås. Ska bli UNderbart gott :)


130512 - gunga

Igår tog vi de väldigt lugnt.
Gick en runda i stan, tvättade och hade en slappe söndag.
Sonen fick även gunga för första gången.
Han tyckte de var super skoj :)
Skrattade och sprattlade mycket så det lär vi göra om, snart!


130510 - Yollibox

Idag provad vi Yollibox hos min mamma.
Dom var okej, men inte så mycket mer. Iaf inte enligt mig.
De kostar lika mycket som B&J, äter hellre glassen då :)

Men de är ett perfekt alternativ för dom som vill ha glass-känslan men inte vill ha kalorierna.

Finns på Ica i Lund (vet ej vilken) och Ica i Höör. Ca 49:-/st


130507 - överlevde

Vi överlevde Ullared, Gekås.
Åkte dit idag, första gången sedan V föddes och de gick jätte bra.
Han kollade intressant på omgivningen och fick sitta i vagnen ibland och leka med sakerna.

Detta resulterade i en trött kille.
Så han slocknade till en stund i vagnen.


130506 - bröllop

Den dagen jag gifter mig (om jag gifter mig) är spets på klänningen ett måste. Igår när både sambon och sonen somnat kollade jag runt på weheartit och hittar fina inspirations bilder som passade in på vita 'min dröm'


130506 - En påse hundbajs?

Mycket har hänt på ett år i mitt liv. Blivit gravid, kämpat för mitt jobb, fått barn och nu blivit arbetslös. Jag har gjort allt jag kunnat och 'skött mig bra' men ändå har jag, enligt mig, blivit behandlad som hundbajs iprincip. 
 
Vi börjar från början;
Jag började på Ica april 2008, då jag fortfarande gick i skolan. Jobbade helger och hoppade in då dom behövde mig. Jag gillade mitt jobb jätte mycket och de var härligt att få in ca 1500:- extra i månaden utöver studiebidraget. Hösten 2010 började jag jobba mer ordentligt då jag tog studenten i juni samma år. Detta år blev min chef dålig, vi hade haft nyöppning i affären men sen 'försvann' han p.g.a sjukskrivning. Jag fick möjligheten att börja jobba i bageriet och vart super glad över det och september (tror jag) 2011 gick jag på ett vikariat t.o.m juni 2012. 
 
Jag är inte fast anställd på Ica så när min chef i maj 2012 berättar att han ska sälja affären blir jag direkt nervös, mycket p.g.a att jag var gravid också. Vi hade personalmöte där min chef berättar att inget behöver vara orolig, den nya chefen tar över all personal. Puh! tänker jag. Men lite visste jag då att så var inte fallet.
 
Direkt efter personalmötet började jag fråga min närmsta chef om h*n kunde kolla upp hur de såg ut för mig, vad skulle hända med mig, eftersom den nya chefen skulle ta över i början på oktober och jag skulle få barn i mitten av oktober. Varje gång jag frågade, flertal ggr mellan maj-september, fick jag som svar 'Vi vet inget, jag vet inte vad chefen har för planer'
 
Detta fick jag höra ändan fram till oktober. Jag drog även in facket, redan i maj, men dom hjälpte mig knappt. Min handläggare bara sa 'Jag ska kolla upp de så återkommer jag, prata med din chef också!' Hur skulle jag kunna prata med min chef, han var Aldrig där. Min handläggare återkom sällan, jag fick 95% av gångerna ringa och påminna. (Nu i efterhand förstår jag inte hur jag kunnat betala till facket!!) 
 
Det blev sista veckan i september och dags för min veckas semester sen gick jag på föräldrarledigt. Mitt vikariat gick ut 30 september och en vecka efter de ringde jag min närmsta chef 'Mitt vikariat har gått ut, hur ser de ut för mig nu? jag ska få barn om 1vecka!!' 
 
"Det vet jag inte, vi får se hur den nya chefen lägger upp allt men klart vi tar ju hellre in dig sen än att lära upp någon helt ny, det förstår du väl" fick jag som svar. 
 
Både facket och cheferna på Ica körde på de hela tiden, Vi får se när den nya chefen kommer. 
Jag förstår att de inte vill bestämma något men man kan inte låta sina anställda ligga i ett svart hål tills nya chefen kommer. Just då fick alla vikarier anställningar en månad i taget. Förstår ni?? EN månad åt gången! Hade en chef gått med på det? Inte en chans i livet, men måste ju kunna planera. 
 
Jag ville visa fram fötterna så gick in en dag när min son var 2,5 månad och sa hej till den nya chefen. Han tittade på mig som att jag vore en kund som gått fel Men jag berättade vem jag var och att jag ville säga hej så han hade ett ansikte på namnet. Jag bad också om ursäkt för att facket han varit på honom, de var inte meningen utan de skulle den gamla chefen tagit. Respons på de - inget! Jag fick okej och ett Ha det bra. Sedan dess har jag och h*n från facket försökt att få ur nya chefen vad som kommer hända med mig när jag väl vill börja jobba men inte fått något svar. 'Vi får se' sen sa han 'Jag ska börja kolla över de i början av februari så då vet jag' 
 
Jag har ringt, ringt och ringt. Mailat en gång sen ringt 3-4 gånger till men han svarar inte! Att en vuxen människa inte ens kan svara i telefon, inte ens svara på ett mail eller ens kunna höra av sig själv..  Tillslut kom jag iaf fram, såhär lät samtalet:
 
Jag 'Hejsan mitt namn är Sanne och har jobbat hos er men är mammaledig nu'
Han 'Ja hej'
Jag 'Tänkte bara höra om du har tid för mig en dag, antingen via telefon eller om jag kommer in'
Han 'Ja men vad vill du?'
Jag 'Jag skulle kunna tänka mig att kanske börja hoppa in vid sjukdom eller extra och vill prata om de'
Han 'Kom in idag eller torsdag så kan vi byta ett par ord' 
 
Trevlig han låter va?! Vissa säger att han är trevlig, jag har inte upplevt det, inte alls. Jag har nog alltid varit som en påse hundbajs i hans ögon - han vill bara bli av med mig. Så jag gick dit. Han tog i hand och sa Hej, vi satte oss vid ett bord sen sa han direkt 'Jag har inget ledigt, inget alls' Alltså redan från början var han bitter i tonen mot mig. Ingen vilja överhuvudtaget att få ett hum om vem jag var + han ifrågasatte en sak som hände när gamla chefen ägde affären, vilket han egentligen inte har med att göra (enligt mig och alla andra jag pratat med) Jag frågade om jag möjligtvis hade förtur om de kom något, eftersom jag redan kaden del, men nej. 'Du får söka tjänsten som alla andraför du har kanske inte de vi söker!' 
 
Så jag fick lämna nycklar och tömde skåpet. Efter 4,5 år på Ica kvantum i Eslöv fick jag gå, jag gick därifrån med gråten i halsen, inte för jag var ledsen över jobbet utan för jag kommer sakna kollegorna. Över jobbet vart jag mest lättad, chefen har inte gillat mig så det var nog de bästa, hade väl fått ett helvete där ändå Och behövt slicka massa röv för jag skulle kommit någon vart. På vägen hem från 'mötet' ringde jag och sa upp facket. H*n på facket har inte hjälpt mig alls, allt som h*n gjort kunde jag också gjort.
 
Sedan jag var och träffade den nya chefen har jag besökt affären en gång, skulle posta två brev, innan handlade jag mycket där. Min mamma som gjorde de mesta av sina köp på Ica har nya gått över till willys hon med. Jag kommer inte rekommendera någon att handla på Kvantum. Jag gillar Ica och mina gamla kolegor men tänker inte stötta denna affär. 
 
Jag är värd mer, ett jobb där jag är uppskattad. 
jag lämnade Kvantum med huvudet högt, trots att jag var förbannad. 
 
Nu vänder jag blad - börjar på ett nytt kapitel. 
(Ursäkta de långa inlägget)